Частка Росії в загальному обсязі зовнішньоторговельного обороту Харківської області за 10 міс. 2010 р. склав 50%, що на 10% більше, ніж за аналогічний період 2009 р. Про це 5 жовтня в Харкові під час засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов. За його словами, в абсолютному значенні частка Росії в обсязі зовнішньоторговельного обороту області становила 1,2 млрд.дол.

Як зазначив Ю.Сапронов, за результатами 10 міс. 2010 р. частка експортних поставок до Бєлгородської області склала 40% загального обсягу всіх експортних поставок до Росії. Частка збільшилася на 36% за рахунок поставок підшипників, піввагонів, турбін і тракторів.

"Такий високий рівень розвитку економічної співпраці відповідає нашим спільним інтересам. Ми ставимо перед собою мету досягти високих результатів у промисловості, сільському господарстві, науці та освіті, культурі та туризмі. Для цього спільно з білгородськими колегами був підготовлений і узгоджений план заходів щодо реалізації угоди про співпрацю в торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах на 2010-2012 рр.", - зазначив Ю.Сапронов.

Довідка "SQ". У Харкові 5 листопада за результатами засідання спільної російсько-української робочої групи з питань розвитку прикордонної співпраці губернатором Бєлгородської області (Росія) Євгеном Савченком та головою ХОДА Михайлом Добкіним був підписаний протокол про співпрацю між Харківською і Бєлгородською областями. Представники сторін висловили зацікавленість у налагодженні та розширенні співпраці, в тому числі створення спільної постійно діючої україно-російської робочої групи з прикордонних питань.