Открытие ст.м. "Победа" могут перенести на май 2013 г.

Відкриття станції метро "Перемога" харківського метрополітену відбудеться у кращому випадку в кінці 2012 р., за найгіршого варіанту розвитку подій відкриття можуть перенести на травень 2013 р. Про це 5 жовтня після засідання штабу з будівництва метро повідомив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов.

Він зазначив, що на сьогодні на будівництво надійшло 50 млн.грн. зі 100 млн.грн., виділених Кабміном. Надходження решти грошей чекають найближчим часом. За словами О.Кривцова, вони необхідні, щоб замовити виготовлення енергетичної підстанції. "Це один з найбільш трудомістких і дорогих елементів будівництва. Після того як ми віддамо замовлення, підприємство-виробник буде робити її кілька місяців. Ще близько півроку ми будемо її тут монтувати. Тому важливо почати раніше, щоб у результаті не затримувати все будівництво", - підкреслив віце-мер. Він також повідомив, що наступної середи метробудівники повинні вийти на необхідні темпи освоєння коштів, щоб до кінця року всі 100 млн.грн. були освоєні.

Довідка "SQ". Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвіга Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням більше 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" і "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб. Раніше планувалося, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р.