На следующей неделе в Харькове пройдет бизнес-форум с участием президента СловенииПрезидент Словенії Данило Тюрк планує відвідати Харків 12 жовтня. Про це повідомили "SQ" в асоціації "Українсько-словенський союз підприємців". Візит президента відбудеться в рамках його візиту в Україну 10-12 жовтня (11 жовтня президент Словенії відвідає Київ).

У Харкові 12 жовтня у Палаці студентів Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) пройде українсько-словенський міжрегіональний бізнес-форум (початок о 13.00). Очікується участь представників 80 словенських фірм, що представляють туризм і медичний туризм, фармацію, будівництво та деревообробку, агробізнес, а також машинобудування, енергетику та енергозбереження. Програма заходу передбачає проведення індивідуальних переговорів між представниками ділових кіл України і Словенії. Президент Словенії також планує відвідати у Харкові виставку словенської архітектури.

За даними Харківської торговельно-промислової палати, 12 жовтня ця організація теж планує організувати зустріч ділової місії словенських підприємців з харківськими бізнесменами.

Довідка "SQ". Республіка Словенія - альпійська держава на півдні Центральної Європи. На заході межує з Італією, на півночі - з Австрією, на північному сході - з Угорщиною, на сході і півдні - з Хорватією, на південному заході має вихід до Адріатичного моря. Назва країни походить від назви народу - словенці. Раніше Словенія входила до складу Югославії. В результаті референдуму, проведеного 25 червня 1991 року, 88,2% словенців висловилися за проголошення незалежності Словенії. На сьогодні держава є членом Євросоюзу, ООН, входить до Ради Європи і НАТО. Населення країни - близько 2 млн. людина, національна валюта - євро. Економіка країни експортно орієнтована.

У Харкові працює Почесне консульство Словенії, яке очолює почесний консул Республіки Словенія в Харкові Анатолій Бондаренко. Одними з головних завдань Почесного консульства Словенії в Харкові є встановлення і зміцнення ділових зв'язків між українськими та словенськими підприємствами. Почесне консульство надає інформаційну підтримку зацікавленим особам з боку Словенії та України, які хотіли б вийти на ринки і знайти партнерів.