"Кожен підприємець зобов'язаний брати участь у соціально-економічному розвитку міста", - заявив, відповідаючи на питання "SQ" про примусове залучення до благоустрою міста представників малого та середнього бізнесу, в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес.

"В більшості своїй ці підприємці створюють свій бізнес для того, щоб отримати вигоду, і вигоду вони отримують від тих людей, які живуть на цих територіях, в цих мікрорайонах, які користуються їх послугами. Але ці підприємці не повинні забувати про те, що є в місті правила благоустрою, є відповідальність того ж таки підприємця, що 20 м по периметру він зобов'язаний прибирати територію, упорядковувати її ", - підкреслив Г. Кернес.

За словами в.о. мера, бізнесмени зобов'язані вкладати гроші в розвиток інфраструктури. "Сьогодні ми знаходимо взаєморозуміння, це конструктивна робота між бізнесом і владою", - зазначив Г. Кернес.

Довідка "SQ". Низка підприємців Харкова заявили "SQ", що вони зіткнулися з примушенням до співпраці з міською владою щодо благоустрою міста. Як повідомив один з бізнесменів, представники районного керівництва, а також комунальних служб давали підприємцям усні розпорядження щодо впорядкування певних територій, які іноді перебували за периметром в 20 м від місця ведення бізнесу.

1 червня в Харківській міськраді відбулася розширена нарада з питань благоустрою міста. Керівники районів міста і директори комунальних підприємств відзвітували перед Г. Кернесом про прибирання звалищ, сміття та розриттям на мережах. В.о. мера дав доручення керівництву районів упорядкувати ввірені їм території.