Харківський обласний центр зайнятості планує виділити 3 млн.грн. на оплату прибирання сміття безробітними. Про це 4 травня повідомив "SQ" заступник директора центру Анатолій Толстих. За його словами, кошти будуть виділені в рамках програми "За чисте довкілля".

Як зазначив А.Толстих, у рамках програми райдержадміністрації та місцеві ради узгодили зі службою зайнятості додаткові обсяги робіт. Безробітні будуть прибирати кладовища, братські поховання, упорядковувати території міст, селищ і сіл, ліквідовуватимуть звалища. Спільно з обласною службою автомобільних доріг розроблена програма прибирання придорожніх смуг. "Виконання робіт організовують замовники - місцеві ради або служба автодоріг", - зазначив А.Толстих.

Як зазначив 4 травня на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) начальник Головного управління житлово-комунального господарства та інфраструктури територій ХОДА Роман Грива, за період з 15 березня до 28 квітня для участі в оплачуваних громадських роботах з благоустрою вже було залучено близько 3 тис. безробітних. Обсяг оплачуваних робіт склав 2,28 млн.грн. за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, 210 тис.грн. - за рахунок роботодавців і 102 тис.грн. - за рахунок місцевих бюджетів.

За словами Р.Гриви, в області ведеться серйозна робота з ліквідації смітників. Уже ліквідовано 4 тис. 53 з 4 тис. 422 зафіксованих стихійних звалищ. Це на 490 звалищ більше, ніж за аналогічний період 2010 р. Було зібрано та вивезено 68,4 тис.куб.м відходів.