Близько 30 харківських підприємств візьмуть участь у Міждержавній виставці, присвяченій 20-річчю СНД, яка пройде в Москві (Россія). Як повідомив 5 травня на робочій нараді начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко, остаточний список підприємств-учасників буде затверджений до 28 травня. "Серед них будуть такі флагмани харківської промисловості, як заводи "Турбоатом" і "Електроважмаш", а також провідні ВНЗ регіону, які презентують свої інновації, наукоємкі і високотехнологічні проекти", - зазначив А.Педешко.

Як повідомив "SQ" генеральний директор ВАТ "Турбоатом" Віктор Суботін, у заводу багато нових розробок, які будуть представлені на виставці. "Будемо розповідати не тільки про те, що зроблено за нашу 70-річну історію, але й демонструвати наші можливості на нинішньому етапі, окреслимо технічні та конструкторські пропозиції заводу як з парових, так і з гідравлічних турбін, нові напрацювання, які відповідають світовим стандартам" , - підкреслив В.Суботін. За його словами, частину своєї презентації "Турбоатом" проведе спільно з заводом "Електроважмаш". "Це наш партнер, колега, і ми будемо об'єднувати свої зусилля", - зазначив В.Суботін.

За словами начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала, орієнтовно у виставці візьмуть участь п'ять харківських ВНЗ - Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна, Харківський національний університет "Харківський політехнічний інститут", Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний автодорожній університет та Харківська національна академія міського господарства. "Всі розробки, які представлять ВНЗ, до цього ніде не експонувалися. Це результати наукових пошуків 2010 - 2011 р.р", - підкреслив Р.Шаповал.

Як заявив на нараді заступник голови ХОДА Юрій Сапрнов, виставка пройде з 28 червня до 3 липня. Україна буде презентувати свої проекти 29 червня. Очікується, що в цей день виставку відвідають президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров. Окрім Харківської області, у виставці візьмуть участь ще чотири регіони України.