В Україні зараз розробляють концепцію зміни структури міліції на місцях, і ці зміни торкнуться Харківської області. Про це повідомив "SQ" начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький. За його словами, зокрема, реформування структури міліції пов'язане з тим, що в березні набудуть чинності зміни Кримінально-процесуального кодексу.

За словами начальника облуправління, за 2011 р. уже було скорочено 300 працівників облуправління. "Підкреслю, що скорочення торкнулося тільки управлінського апарату. У райвідділах поки скорочень або змін не відбулося", - повідомив В.Козицький.

Він також зазначив, що потрібно подумати над тим, як зробити більш ефективною структуру окремих територіальних органів міліції, наприклад, у Печенізькому і Коломацькому районах. "У Печенізькому районі мешкає 7,5 тисяч осіб. За нашими нормативами, таку кількість людей можуть обслуговувати три дільничих міліціонери. А у нас у штаті райвідділу цього району - 40 осіб, у тому числі начальник райвідділу (у званні підполковника), чергова частина, яка, в принципі, не бере безпосередньої участі в охороні громадського порядку, а несе управлінські функції. В цілому за рік у Печенізькому районі здійснюється менше злочинів, ніж у Київському районі Харкова за три тижні, а навантаження на управлінський штат однакове. І там, і там начальники - підполковники. В цілому штат співробітників у Печенізькому районі після реорганізації може бути скорочений до 12 осіб", - зазначив В.Козицький.

Як заявив начальник облуправління, в Харкові об'єднувати райвідділи не планується, оскільки усі дев'ять підрозділів "виконують величезну роботу".