Суд запретил сторонникам Ю. Тимошенко устанавливать палатки возле Качановской колонииНаметові містечка і пікети біля Качанівської колонії 5 і 6 січня заборонені рішенням Харківського окружного адміністративного суду. Про це повідомляється на офіційному сайті Харківської міськради.

За даними сайту, в суд звернулася Харківська міськрада, яка обгрунтувала свою позовну заяву тим, що проведення масових заходів 5 і 6 січня біля Качанівській колонії суперечить вимогам чинного законодавства. До того ж Качановська колонія є спеціалізованим об'єктом, що охороняється. Ще одним аргументом проти установки наметів стало те, що їх планували розбити в зоні "червоних ліній", а, згідно з рішенням 13-й сесії міськради від 25 квітня 2007 р., встановлювати тимчасові намети і облаштовувати місця для відпочинку в межах "червоних ліній" заборонено.

Також міськрада повідомила, що організатори пікету не подали вчасно повідомлення про його проведення, що не дало можливості місцевій владі організувати проведення акції протесту таким чином, щоб вона не принесла шкоди здоров'ю як її учасникам, так і городянам, які не беруть участі в пікетуванні колонії.

Міськрада повідомила, що на суд відповідачі не з'явилися, хоча їх попередили про судове засідання. Відповідно до законодавства України, неявка до суду позивача не може бути перешкодою для судового розгляду позову. Позов Харківський окружний адміністративний суд розглянув і прийшов до висновку, що проведення акції протесту біля стін Качанівській колонії суперечить законодавству України.
 

Довідка "SQ". Ю. Тимошенко, засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 р., 30 грудня доставлена ​​для відбування покарання в Качанівську жіночу колонію Харкова. 4 січня представники ВО "Батьківщина" встановили агітаційний намет біля колонії.