"За п'ять "аваківськіх" років (час роботи Арсена Авакова головою Харківської облдержадміністрації    (ХОДА) - "SQ") фінансування та підтримка харківських державних і комунальних ЗМІ не вироблялися", - заявила 4 червня у прес-центрі ІА "STATUS QUO" начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

За її словами, 27 травня в Києві відбулося засідання колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України, де розглядалося питання про виконання та закриття державної програми "Журналіст". "Я з подивом почула про те, що така програма була, і вона приймалася ще 4 березня 2004 р.", - підкреслила В. Маренич. За її словами, цією програмою передбачалося за 4 роки, з 2004 р. до 2008 р., виділення 100 млн.грн. державних коштів для підтримки комунальних і державних ЗМІ. Завдяки цій програмі 19 державних телерадіокомпаній України були повністю переоснащені. "Я з сумом маю зауважити, що Харків увійшов до числа тих областей, які на цю програму взагалі не звертали уваги, у нас в області її реалізація навіть не починалася", - зазначила          В. Маренич. За її словами, останній раз кошти на оновлення матеріальної бази районних засобів масової інформації виділялися у 2003 р.

В. Маренич повідомила, що управління у справах преси та інформації має намір ініціювати питання про виділення в другому півріччі 2010 р. з харківського обласного бюджету 2 млн. 600 тис.грн. на технічне переоснащення районних ЗМІ.