Харьковский фонд поддержки предпринимательства может возглавить Д. ТкачевДенис Ткачов може очолити Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва. Його кандидатура як керівника фонду була представлена ​​4 квітня на засіданні комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, міжнародного і міжрегіонального розвитку Харківської облради.

Як повідомив Д.Ткачов, у фонді він працює з грудня 2010 р., зараз - на посаді менеджера. Всього у фонді - чотири працівники. Фонд спеціалізується з надання мікрокредитів підприємцям. Окрім того, фонд планує зосередитися на організації семінарів для підприємців. На них юристи, податківці й представники інших структур будуть проводити заняття з бізнесменами. Планується також організувати представництво фонду в інтернеті. На цьому сайті будуть представлені візитки обласних і міських підприємств.

Як зазначив Д.Ткачов, на видачу кредитів у 2011 році фондом передбачено 119 тис.грн., одному підприємцеві видається приблизно 20-25 тис.грн., кредит є безвідсотковим. За словами Д.Ткачова, неповернень кредитів поки не було. Він також зазначив, що утримання фонду обходиться в 300 тис.грн. на рік.

Як зазначив начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, у деяких областях на видачу кредитів аналогічними фондами виділяється близько 1 млн.грн. Але оскільки в Харківській області коштів на видачу кредитів недостатньо, то фонд і вирішив зайнятися освітньою діяльністю.

Голова комісії Віктор Суботін, коментуючи діяльність фонду, зазначив, що, дійсно, коштів для видачі кредитів у фонду недостатньо. Крім того, видачею кредитів повинні займатися спеціалізовані організації, адже йдеться про державні кошти, а при кредитуванні є ризик неповернень. Тому, за його словами, найбільш оптимальний варіант роботи для фонду - освітня діяльність.

Довідка "SQ". Д.Ткачов у 2004 р. закінчив Харківський національний економічний університет (спеціальність - міжнародна економіка). Зараз - аспірант Харківського регіонального інституту держуправління. На посаді директора фонду працює Леонід Куйдін, у якого, за даними управління комунальної власності виконавчого апарату Харківської облради, закінчилася дія контракту.