Народний депутат України Святослав Олійник (позафракційний) звернувся до голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з проханням розібратися в ситуації з виселенням із займаної будівлі Школи мистецтв м. Первомайського (Харківська обл.). Про це йдеться у відповідному депутатському запиті, який "SQ" надали в Харківській обласній організації політичної партії "Україна майбутнього".

У документі сказано, що Первомайська міськрада рішенням № 155-13/6 ухвалила передати приміщення, яке займала Школа мистецтв, на баланс комунального підприємства "Комунальник-1" для подальшого розміщення в ньому депутатів. Освітній заклад вирішено перенести в невідремонтоване і невідповідне для музичної діяльності балконне приміщення ДК "Хімік".

С.Олійник наголосив, що такі дії порушують ст. 53 Конституції України "Про право на освіту", а також ст. 22 "Про місцеві державні адміністрації".

Довідка "SQ". 26 травня Первомайська міськрада на 13-й позачерговій сесії ухвалила рішення про виселення Школи мистецтв з приміщення, яке школа займала близько 20 років, і надання школі нового приміщення в ДК "Хімік". Батьки учнів та педагоги заявили, що приміщення в ДК "Хімік" абсолютно не відповідає необхідним нормам і занадто мале для розміщення 286 учнів школи. Вони зібрали близько 500 підписів за скасування рішення міськради й у випадку, якщо влада не прислухається до них, погрожують оголосити голодування.