На Салтовском  хлебозаводе проводилась проверка в связи с уголовным делом об уклонении от уплаты налогов – прокуратураНа Салтівському хлібозаводі проводилася перевірка та вилучення документів у зв'язку з кримінальною справою про ухилення від сплати податків одним з господарських товариств. Про це 3 червня повідомив журналістам начальник слідчого управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков, коментуючи інформацію про роботу правоохоронних органів на хлібозаводі.

За словами О.Бабікова, справу було порушено в середині травня за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України, йдеться про ухилення від сплати понад 9 млн. грн. податків. "Фігурантами цієї справи є посадові особи одного з господарських товариств, а не Салтівського хлібозаводу, як це було озвучено в засобах масової інформації. За нашою інформацією, ці посадові особи зберігали на території заводу частину документів, у зв'язку з чим і проводився там обшук", - заявив О.Бабіков.

Він повідомив, що працівники прокуратури вилучили документи, які не стосувалися роботи заводу. Поки у порушеній кримінальній справі ніхто не затриманий.

Довідка "SQ". На території Салтівського хлібозаводу з ранку 31 травня знаходилися співробітники спецпідрозділу "Беркут". Як повідомив "SQ" голова правління ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський" Андрій Руденко, близько 9.30 на завод прибули люди в масках, які почали проводити обшук у приміщеннях підприємства, а також обшукувати співробітників.