Двадцять дев'ять державних службовців притягнуто до адміністративної відповідальності за п'ять місяців 2010 р. за результатами розгляду протоколів про корупційні діяння, складених органами прокуратури області. Про це 3 червня повідомили "SQ" у прес-службі прокуратури області з посиланням на старшого прокурора відділу нагляду над дотриманням законів про адміністративні правопорушення прокуратури Харківської області Павла Сачук. Вісім протоколів складено про корупційні діяння у сфері земельних відносин, три - у бюджетній сфері.

Зокрема, прокурором Борівського району складено протокол стосовно сільського голови, який при наданні нерухомості в оренду незаконно занизив розмір орендної плати, в результаті чого місцевому бюджету було завдано матеріальних збитків на суму майже 1,5 тис.грн. Постановою суду його притягнуто до відповідальності. Завдані збитки відшкодовано.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування скасовано три незаконні акти органів місцевого самоврядування, відшкодовано майже 95% матеріального збитку, заподіяного корупційними діяннями. Деякі посадові особи звільнені.

Зокрема, Харківським міжрайонним транспортним прокурором складено протокол про корупційне діяння стосовно заступника начальника Ізюмської ОДПІ, який отримав незаконну винагороду від представника приватного підприємця за продовження терміну дії свідоцтва про сплату єдиного податку. Постановою суду правопорушника притягнуто до відповідальності, наказом ДПА у Харківській області він звільнений з посади.

Прокурором Червонозаводського району Харкова складено протокол про корупційне діяння стосовно державного інспектора з охорони праці. Під час перевірки порушення законодавства про охорону праці інспектор не вжила заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності. Постановою суду інспектор притягнута до адміністративної відповідальності, а керівництвом теруправління Держгірпромнагляду прийнято рішення про її звільнення.