Колишній директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) Павло Науменко подав до Апеляційного суду Харківської області апеляцію з проханням переглянути його вирок. Про це 3 лютого повідомив журналістам заступник прокурора Харківської області Олег Анпілогов.

"Вони (П.Науменко та його адвокат - "SQ") вважають, що провина П.Науменка не доведена і він засуджений незаконно. Ми вважаємо, що вирок законний і обгрунтований, винність П.Науменка повністю доведена. Ми в апеляційній інстанції будемо відстоювати свою позицію у цій справі", - заявив О.Анпілогов. За його словами, прокуратура Харківської області також подала у Київський районний суд Харкова цивільний позов про стягнення з П.Науменка на користь держави 40 млн.грн. заподіяної шкоди.

Довідка "SQ". П.Науменко був генеральним директором ХДАВП у 2002-2006 рр. У 2006 р. слідчий відділ УСБУ в Харківській області порушив кримінальну справу за фактом розтрати державних коштів посадовими особами ХДАВП, а в жовтні 2007 р. П.Науменко був затриманий працівниками СБУ. Його звинуватили у розтраті державних коштів та у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

13 грудня Київський районний суд Харкова засудив П.Науменка до 10 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна та позбавленням права обіймати посади, пов'язані з адміністративно-розпорядчими функціями. П.Науменко був узятий під варту в залі суду. Він засуджений за ч.5 ст. 191 (привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, здійснені шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 (службова фальсифікація, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, якщо це спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.