Министерство внутренних дел пришлет в Харьков комиссию для изучения ситуации с газетой "Український простір"Тимчасово виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Сергій Попков прийняв рішення відправити до Харкова робочу групу, яка повинна з'ясувати обставини подій у редакції харківської газети "Український простір". Про це повідомив офіційний сайт МВС України.

На сайті зазначено, що 29 червня о 12.30 до міліції надійшло повідомлення, що невідомі захопили приміщення редакції. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка з'ясувала, що міліцію викликав головний редактор газети Роман Черемський, який повідомив, що невідомі "порушили режим роботи редакції газети".

Як повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області, слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, встановила, що в будівлі, яка належить управлінню комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради, товариство "Спадщина" орендує приміщення. Зараз у Харківському обласному господарському суді розглядається позов міськради про виселення товариства з приміщення у зв'язку із закінченням терміну дії договору оренди. Суд зобов'язав міськраду надати повний список суб'єктів підприємницької діяльності, що займають приміщення в цьому будинку.

На виконання вимоги суду начальник управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна міськради дав розпорядження про проведення комплексної перевірки використання нежитлових приміщень по вулиці Сумській, 44/2. Комісія у складі головного спеціаліста управління комунального майна, начальника ділянки № 12 КП "Жилкомсервіс", головного спеціаліста - ревізора і спеціаліста юридичного департаменту 29 червня прибула для перевірки за цією адресою в супроводі двох інспекторів полку патрульної служби у форменому одязі, виділених на підставі листа Департаменту із взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міськради для забезпечення охорони громадського порядку.

На місці події слідчо-оперативна група отримала письмову заяву від Р.Черемського, також були опитані члени комісії міськради. За матеріалами Київського райвідділу проводиться дослідча перевірка.

Довідка "SQ". Як повідомив "SQ" Р.Черемський, 29 червня в редакцію газети (працює в приміщенні міського товариства "Спадщина" по вул. Сумській, 44/2, у Харкові), приходили міліціонери і люди в цивільному, всього близько 10 осіб. За його словами, міліціонери не показували посвідчень - навпаки, вони пропонували пред'явити документи співробітникам газети і "все фотографували". Пробувши в редакції близько години, міліціонери пішли, не пояснивши причини свого візиту. "Я пов'язую цей візит з тиском міської влади, яка вже три роки намагається через суд відібрати у газети приміщення", - заявив Р.Черемський.

Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, до редакції газети приходили судові виконавці, які запропонували присутнім виконати рішення суду про звільнення приміщення редакції.

Як повідомив Р.Черемський, товариство "Спадщина" вже третій рік судиться з управлінням комунального майна міськради за приміщення, однак рішення звільнити приміщення суд не приймав. "Мені невідомо, про яке рішення суду йдеться. Люди, які до нас приходили, також нічого з цього приводу не говорили", - зазначив Р.Черемський.