Заходи з весняного прибирання території в Харкові виконані максимум на 26%, а є території, де виконання складає 10%. Про це 1 квітня під час обласної селекторної наради, присвяченій проведенню акції "За чисте довкілля!", повідомив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов. "Ось у мене фотографії, як утримуються в Харкові об'єкти обласного підпорядкування. Наприклад, обласний дитячий профілакторій на пр.Гагаріна, обласний дитячий спецсанаторій № 2 на вул.Достоєвського, 37. Дуже погано на об'єктах Південної залізниці. Я обговорював ситуацію з керівництвом дороги . Все, що вздовж рейок, станцій - це суцільне звалище. Я не знаю, кого притягують до кримінальної відповідальності, але деяких керівників потрібно струснути. Це стосується й інших відомчих підрозділів", - зазначив О.Кривцов.

Як зазначив начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області Костянтин Бобровський, до проблеми очищення територій підключається прокуратура, і якщо буде встановлено, що прибирання зроблене тільки на папері, то за ст.197 Кримінального кодексу буде порушено кримінальні справи. За його словами, в Харкові вже порушено дві справи. "Поставтеся більш сумлінно, і не дивуйтеся тому, що порушуються кримінальні справи і призначаються штрафи", - зазначив К.Бобровський.

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Валентин Дулуб, він вважає, що управління охорони здоров'я ХОДА погано поставилося до виконання пред'явлених вимог. "Я попереджав, що Харкову потрібно приділити особливу увагу. І попрошу протягом двох тижнів вжити заходів. А при перевірках приділяти увагу і навчальним закладам. Я знаю, що установи охорони здоров'я і навчальні установи найбліьш керовані: директор школи і головлікар може знайти ресурси прибрати територію", - зазначив В.Дулуб.

Він також підкреслив, що вважає роботу заступника начальника Головного управління промисловості транспорту і зв'язку ХОДА Ігоря Колота незадовільною через ситуацію на Південній залізниці з прибиранням території.