Харківська область у січні зібрала до бюджетів усіх рівнів 1 млрд. 276,4 млн.грн. податків, що на 4,6% більше встановленого для області плану. Про це 1 лютого повідомили "SQ" у ДПА у Харківській області. До держбюджету зібрано 999 млн.грн., у тому числі до загального фонду держбюджету - 948,1 млн.грн., що на 242,9 млн.грн. більше січня 2010 р. За обсягом збору платежів до загального фонду держбюджету область посіла друге місце серед регіонів України (після м.Києва).

Як повідомили в ДПА, обсяги надходжень акцизного податку з вироблених в Україні товарів (продукції) склали 515,9 млн. грн, податку на додану вартість - 300,5 млн.грн., податку на прибуток - 23,6 млн.грн. "Ці сухі цифри свідчать про те, що ДПА у Харківській області націлена і надалі виконувати всі поставлені перед нею завдання і досягати нових вагомих результатів", - зазначили в ДПА.

За інформацією ДПА, планові показники були виконані в п'ятницю (28 січня) - в останній день сплати податків у цьому місяці. Зазначена норма передбачена Податковим кодексом України, за яким терміну сплати платежів не переноситься, навіть якщо останній день випадає на вихідний.