Бюджет Харківської області у зв'язку зі зміною податкової бази, на підставі якої формуються місцеві бюджети, поповниться 206,6 млн.грн. як компенсацією за користування природними ресурсами регіону. Про це в ефірі обласного радіо повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

"Зараз видозмінене законодавство, і прибуткова частина місцевих бюджетів формується вже на зовсім інший податковій базі. Зокрема, понад 200 млн.грн. ми повинні отримати з держбюджету саме за рахунок компенсації за користування природними ресурсами. Я думаю, що це абсолютно інший підхід, інша філософія наповнення місцевих бюджетів. Це дає нам якусь перевагу і реальну компенсацію за те, що сьогодні 40% українського газу видобувається на території Харківської області", - підкреслив М.Добкін.

"Минулого року в Харківській області було освоєно близько 21 млн. грн. на газифікацію. Я впевнений, що цього року сума буде ще більшою. Низка районів, де рівень газифікації досить низький, будуть мати пріоритетне фінансування. Ті райони, де рівень газифікації понад 75%, будуть фінансуватися вже за залишковим принципом", - зазначив губернатор.