1 листопада - католицький День усіх святих та Міжнародний день вегетаріанця.

Довідка "SQ". День усіх святих - християнське католицьке свято, день пам'яті всіх шанованих церквою святих. 1 листопада 609 р. язичницький храм Пантеон, побудований у Римі, був переосвячений як Церква всіх мучеників. Згодом ця дата в західних країнах (спочатку встановлена Римсько-католицькою церквою) стала відзначатися як День усіх святих (і тих святих, у яких не було свого свята протягом року). У низці західноєвропейських держав є вихідним днем. На наступний день після свята (2 листопада) католики поминають покійних членів сім'ї та родичів, відвідують їхні могили.

Свято має язичницьке коріння. Близько двох тисяч років тому кельтські племена в цей час святкували настання Нового року, напередодні якого відзначалося свято Самайн (Samhain). Це перехідний час (перехід до зими) вважався часом чарівним і містичним - сиди (нейтрально, а часто і вороже налаштовані до людей чарівні істоти) приходять у світ людей, люди теж мають можливість побувати у потойбічному світі. Вважалося також, що душі померлих цього дня повертаються до своїх будинків і вимагають жертовної їжі у живих.

У православній вірі День усіх святих, або Тиждень усіх святих, святкується в перший тиждень після П'ятидесятниці - у 9-у неділю після Великодня.

Міжнародний день вегана - свято, з'явилося 1 листопада 1994 р., коли веганська спільнота відзначала своє 60-річчя. Веганізм (веганство) - спосіб життя, що характеризується суворим вегетаріанством. Вегани (прихильники веганізму) харчуються і користуються тільки рослинними продуктами, які повністю виключають у своєму складі компоненти тваринного походження, а також будь-які інші продукти тваринного походження - яйця, молоко, мед. Вони не носять одяг зі шкіри, хутра, вовни та шовку, не користуються продуктами, які тестувалися на тваринах. Причини відмови від перерахованих вище продуктів різні, але основна - небажання бути причетним до вбивства тварин і жорстокого поводження з ними. Слово "веган" було утворене Дональдом Вотсоном з перших трьох та останніх двох букв англійського слова "vegetarian".