23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права, Всеукраїнський день психолога, а також Велика субота.

Довідка "SQ". Всесвітній день книг і авторського права - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі ООН. Оголошено ЮНЕСКО 1996 р. Приводом для обрання саме цієї дати слугував збіг офіційної дати смерті Шекспіра і Сервантеса. Вони померли в цей день 1616 р.

Професійне свято психологів в Україні офіційно відзначається 23 квітня.

Велика субота настала у православних християн усього світу, в цей день Православна церква згадує про поховання тіла Ісуса Христа і сходження його душі в пекло, де він сповістив усім покійним про перемогу над смертю. Під час літургії Великої суботи духівництво змінює чорні траурні облачення на білі в знак перемоги над смертю. Богослужіння цього дня починаються з раннього ранку, продовжуються до кінця дня і зливаються з початком урочистої пасхальної заутрені. У храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі у Велику суботу запалюється священний Благодатний вогонь, іскри якого з'являються на Гробі Господньому. Протягом усього дня в храмах проводиться освячення блюд пасхальної трапези (пасок, яєць, сирної паски, солі, м'ясних продуктів, і т.д.).

У Суботу в народі заклинали морози-ранки, щоб вони не губили льону, коноплі та ярих хлібів. Ще Суботу на Страсному тижні вважають фарбувальною. У страсну суботу фарбують яйця - головний пасхальний символ воскресіння, оскільки з яйця зароджується нове життя.