21 березня - Всесвітній день поезії, Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації, а також Всесвітній день лялькаря.

Довідка "SQ". Всесвітній день поезії був заснований делегатами 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 р. Перший Всесвітній день поезії пройшов 21 березня 2000 р. у Парижі (Франція), де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. У Харкові, в Літмузеї в цей день пройдуть харківські поетичні читання.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації відзначається щорічно 21 березня за рішенням XXI сесії Генеральної асамблеї ООН (від 26 жовтня 1966 р.). У цей день 1960 р. поліція відкрила вогонь і вбила 69 осіб під час мирної демонстрації протесту проти законів режиму апартеїду про обов'язкову паспортизацію африканців у ПАР, що проводилася в Шарпевілі (Південна Африка). У рамках програми першого десятиліття дій з боротьби проти расизму і расової дискримінації 1979 р. Генеральна асамблея закликала всі держави відзначати тиждень солідарності з народами, які борються проти расизму і расової дискримінації, починаючи з 21 березня.

Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря зародилася ще 2000 р. на XVIII Конгресі Міжнародної спілки діячів театру ляльок ("Union Internationale de la Marionnette", UNIMA) у Магдебурзі. Однак проводити свято лялькарів усього світу почали з 21 березня 2003 р. У цей день прийнято грати лялькові вистави, проводити дискусії, влаштовувати зустрічі, в цей день об'єднуються всі професіонали й аматори театру ляльок.