20 листопада - Всесвітній день дитини, а також День індустріалізації Африки.

Довідка "SQ". У 1954 р. Генеральна асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. ООН запропонувала урядам святкувати цей день в будь-який із днів, який кожен із них визнає доцільним. 20 листопада знаменує день, у який асамблея прийняла в 1959 р. Декларацію прав дитини, а в 1989 р. - Конвенцію про права дитини.

За даними ООН, щорічно 11 млн. дітей помирають, не доживши до п'яти років, ще десятки мільйонів залишаються фізично або розумово хворими. Багато з цих смертей викликані хворобами, яких легко запобігти або вилікувати, інші - наслідками убогості, неуцтва, дискримінації та насильства.

Генеральна асамблея ООН проголосила 20 листопада Днем індустріалізації Африки. Мета проведення цього дня - заручитися підтримкою міжнародного співтовариства в справі індустріалізації Африки. Як заявляє ООН, стійкий промисловий розвиток в Африці, як і раніше, є важкодосяжним. Континент відстає від усіх інших регіонів у плані промислового зростання та забезпечення зайнятості. За останні 15 років частка Африки в світовому промисловому виробництві не змінювалася і складає 1%.