20 червня - Всесвітній день біженців, День батька, 21 червня - День літнього сонцестояння, День медичного працівника, а також Міжнародний день скейтбординга.

Довідка "SQ". У 2001 р. Генеральна Асамблея ООН одноголосно прийняла спеціальну резолюцію, висловив солідарність з Африкою, в якій знаходиться велика кількість біженців і яка традиційно проявляє до них свою великодушність. Відповідно до цієї резолюції, Генеральна Асамблея в 2001 р. відзначала 50-ту річницю Конвенції про статус біженців. Тоді ж Організація африканського єдності (ОАЄ) погодилася з тим, щоб Всесвітній день біженців (World Refugee Day) відзначався 20 червня, одночасно з Днем африканських біженців. В даний час на планеті налічується близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб.

День літнього сонцестояння сприймається астрономами, географами як важлива астрономічна і географічна подія, що відбувається в Сонячній системі. Цей день проголошує про початок літа в північній півкулі Землі і початок зими в південній. В північній півкулі це найдовший день у році. У середніх широтах тривалість дня перевищує 16 годин, а за Північним полярним колом сонце не заходить зовсім.

У Харкові 20 червня пройде традиційне Свято музики, приурочене до Дня літнього сонцестояння.

Святкування Дня медичного працівника закріплено указом президента України (№ 281) від 3.06.1994 р. День медпрацівника відзначається в третю неділю червня.

Міжнародний день скейтбординга (Go Skateboarding Day) засновано Міжнародною асоціацією скейтбординга - IASC (International Association of Skateboard Companies). У всьому світі в цей день всі скейтери виходять на вулиці для святкування і катання.

Перший прототип сучасного скейтборду з'явився в США в 1958 р. Дошка була прямокутної форми і слабо нагадувала нинішні моделі. Потім Річард Стівенсон придумав приробити до дошки "хвіст" і загнути його вгору. У такому вигляді скейтборд дожив до наших днів.

День батька - щорічне свято на честь батьків, що відзначаються в ряді країн у третю неділю червня. Вперше день відзначався 19 червня 1910 в США. Ініціатором створення цього свята називають місіс Додд з Вашингтона. Національним святом цей день у США став в 1966 р., в рік, коли президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня місяця національним святом. Згодом цей день стали відзначати, виявляючи почесті чоловікові-батькові, Великобританія, Нідерланди, Франція, Китай, Японія та інші країни.