19 червня - День медичного працівника, День батьків, 20 червня - Всесвітній день біженців.

Довідка "SQ". Святкування Дня медичного працівника закріплено указом президента України (№ 281) від 3.06.1994 р. День медпрацівника відзначається в третю неділю червня.

День батьків - щорічне свято на честь батьків, що відзначаються в ряді країн у третю неділю червня. Вперше день відзначався 19 червня 1910 р. в США. Ініціатором створення цього свята називають місіс Додд з Вашингтона. Національним святом цей день у США став в 1966 р., в рік, коли президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня місяця національним святом. З часом цей день стали відзначати, виявляючи почесті чоловікові-батькові, Великобританія, Нідерланди, Франція, Китай, Японія та інші країни.

У 2001 р. Генеральна Асамблея ООН прийняла спеціальну резолюцію, що висловили солідарність з Африкою, в якій знаходиться велика кількість біженців і яка традиційно проявляє до них свою великодушність. Відповідно до цієї резолюції, Генеральна Асамблея в 2001 р. відзначала 50-ту річницю Конвенції про статус біженців. Тоді ж Організація африканського єдності (ОАЄ) погодилася з тим, щоб Всесвітній день біженців (World Refugee Day) відзначався 20 червня, одночасно з Днем африканських біженців. В даний час на планеті налічується близько 20 млн. біженців та 25 млн. внутрішньо переміщених осіб.