13 листопада - Всесвітній день доброти, 14 листопада - Всесвітній день боротьби проти діабету, 15 листопада - Всесвітній день географічних інформаційних систем.

Довідка "SQ". Всесвітній день доброти (World Kindness Day) відзначається щорічно 13 листопада. Саме 13 листопада 1998 в Токіо відкрилася перша конференція Всесвітнього руху за доброту, в якій брали участь Австралія, Канада, Японія, Таїланд, Сінгапур, Великобританія, США. Пізніше до руху приєдналися й інші країни.
Спеціально для цього дня французький художник Оріль (Aurele) створив символ - відкрите серце.

За результатами досліджень японських і американських учених, люди, які висловлюють подяку, ніжність і інші добрі почуття до людей у конкретних повсякденних ситуаціях, не тільки з великим оптимізмом дивляться на світ, але і фізично відчувають себе краще. Зокрема, вчені Мічиганського університету (США) вважають, що добрі люди менше хворіють і довше живуть. Дослідники спостерігали протягом п'яти років понад 400 літніх подружніх пар. Партнери, що виявляли увагу і турботу по відношенню один до одного, хворіли в два рази рідше.

Всесвітній день боротьби проти діабету відзначається щорічно з 1991 р. в день народження Фредеріка Бантінга, канадського фізіолога, який у 1922 р. (спільно з Дж. Дж. Маклеод) відкрив гормон інсуліну. Друг дитинства Бантінга помер від захворювання, званого тепер цукровий діабет. Цей трагічний випадок послужив поштовхом для пошуку ліків від цієї хвороби. У січні 1922 р. нікому не відомий молодий канадський вчений Фредерік Бантінг вперше в історії людства врятував життя 14-річному хлопчикові, що страждав важкою ювенільної формою цукрового діабету, зробивши йому ін'єкцію інсуліну.

Відкриття Фредеріка Бантінга і Джона Леод врятувало життя мільйонам. І хоча цукровий діабет і до цього дня невиліковний, завдяки інсуліну люди навчилися тримати цю хворобу під контролем. Визнанням першого великого досягнення XX ст. в області біохімії і медицини з'явилася Нобелівська премія, присуджена Бантінгу і Маклеод в 1923 р.

Всесвітній день географічних інформаційних систем (ГІС) відзначається щорічно з ініціативи низки американських компаній і організацій (Національне географічне товариство, USGS, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, ESRI). У рамках свята протягом тижня проходять виставки, семінари, дні відкритих дверей, де студенти, школярі, будь-які бажаючі знайомляться з останніми досягненнями в області геоінформатики.

Географічна інформаційна система забезпечує збір, зберігання, обробку, доступ, відображення і розповсюдження просторово-координованих даних (просторових даних). ГІС призначені для інвентаризації, аналізу, оцінки, прогнозу та управління навколишнім середовищем і територіальною організацією суспільства. Основу ГІС складають автоматизовані картографічні системи, а головними джерелами інформації служать різні геоізображенія.