12 червня - День працівника фондового ринку України, День працівників легкої промисловості, а також День Святої Трійці.

Довідка "SQ". Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку створена 12 червня 1995 р., у тому ж році - її територіальні управління у всіх областях України та АР Крим. Тому 12 червня відзначається День працівника фондового ринку.

ДКЦПФР та її територіальні органи реалізують державну політику у сфері випуску та обігу цінних паперів. У Харківській області працює більше 50 торговців цінними паперами, більше 20 реєстраторів і близько 10 зберігачів цінних паперів, які разом ведуть майже 400 тис. рахунків власників цінних паперів. Майже 1,4 тис. харківських підприємств, насамперед акціонерної форми власності, для залучення коштів здійснюють емісії акцій, облігацій і інвестиційних сертифікатів. На багатьох підприємствах створені відділи цінних паперів або підрозділу з корпоративного управління. З більшості напрямків діяльності на фондовому ринку Харківська область стабільно утримує 2-3-е місця після Київської.

День працівників легкої промисловості в Україні відзначається щорічно у другу неділю червня згідно з указом президента № 285/94 від 9.06.1994 р. Раніше професійне свято працівників галузі легкої промисловості було засноване указом Президії Верховної Ради СРСР від 1.10.1980 р. "Про святкові і пам'ятні Дні".

День Святої Трійці - православне свято. Святкується Церквою на п'ятдесятий день після Великодня, тому його називають ще П'ятидесятницею. У Біблії говориться, що саме в цей день на апостолів зійшла благодать Духа Святого, коли всі вони зібралися разом у Сіонській світлиці в Єрусалимі. Раптово пролунав сильний шум з неба, немов буря раптова зірвалася, і цим шумом наповнився весь будинок. Тоді всі вони побачили як би поділені язики полум'я, і по одному вогненному стовпу спочило на кожному з апостолів. Зійшов з неба Святий Дух дав апостолам благодать священства для влаштування Церкви на землі, сили і розуму для проповіді Слова Божого по всьому світу. Цей день вважається днем ​​народження Новозавітної Церкви й урочисто святкується з найдавніших часів.

Православні християни в цей день прикрашають будинки і храми зеленими гілочками та квітами. Квітучі гілки нагадують нам про те, що під дією благодаті Божої людські душі розцвітають плодами чеснот. За традицією, цього дня ходять на кладовище і поминають померлих родичів. У цей день освячували колодязі, а дівчата за допомогою вінків ворожили. Для цього потрібно піти до ставка і пустити вінки по воді. Якщо вони зійдуться, то дівчина цього року вийде заміж.

В Україні День Святої Трійці - державне свято, і якщо він припадає на вихідний, то наступний за ним день - теж вихідний (у 2011 р. 12-13 червня - вихідні дні).