9 жовтня - Всесвітній день пошти, 10 жовтня - День працівників стандартизації та метрології.

Довідка "SQ". Всесвітній день пошти - один із міжнародних днів, що відзначаються в системі ООН. Проводиться за рішенням XIV конгресу Всесвітнього союзу поштовиків у день створення союзу. 9 жовтня 1874 р. в Швейцарії представники 22 країн підписали Бернський договір, що став підставою для створення Генерального поштового союзу. У 1878 р. союз змінив свою назву і став іменуватися Всесвітнім поштовим союзом (ВПС). Зараз ВПС налічує у своєму складі 189 країн.

У всьому світі 9 жовтня відзначається Всесвітній день пошти. Цей захід проводиться під час тижня, який називається Міжнародним тижнем листа. За даними ВПС, "міжнародна пошта говорить на 6800 мовах своїх клієнтів і є найдовшою у світі мережею фізичної доставки пошти. Вона призначена для забезпечення надійного, ефективного та економічного перевезення товарів та обміну ідеями. Пошта передає особисті думки друзів на великі відстані. Вона допомагає фірмам різного масштабу знаходити клієнтів і відповідати їх потребам".

День працівників стандартизації та метрології в Україні відзначається щорічно 10 жовтня на підставі указу президента (№ 910/2002) від 8.10.2002 р. 8 жовтня 1901 р. розпочала роботу Харківська повірочна палатка (восьма в Російській імперії та перша в Україні), створена з ініціативи Дмитра Менделєєва. Саме з цієї дати беруть свій історичний початок державна метрологічна служба України та ДП "Харківстандартметрологія".