Урочисте покладання квітів і мітинг, присвячені 211-й річниці з дня народження російського поета Олександра Пушкіна, відбулися на пл. Поезії в Харкові, біля пам'ятника О. Пушкіну. Як повідомив сайт облради, у заході взяли участь заступник голови Харківської обласної ради Вікторія Казакова, депутати обласної ради, представники політичних партій та громадськості.

"Творчість Олександра Сергійовича - основа основ, нашої культури і нашого духовного відродження. Упевнена, що ще не одне покоління буде приходити до цього місця, щоб віддати данину поваги великому російському поету", - зазначила В. Казакова, виступаючи на мітингу. За її словами, вона пишається, що ініціатива проведення цих урочистостей належить Харківській облради V скликання.

Вона також повідомила, що облрада, продовжуючи роботу, спрямовану на підтримку "загальною слов'янської культури, збереження нашого національного надбання", незабаром прийме підготовлену облрадою і облдержадміністрацією програму збереження історичної правди і духовно-морального відродження. "На Харківщині така програма з'явиться вперше в Україні", - зазначила В. Казакова.

Довідка "SQ". 6 червня - 211-я річниця з дня народження російського поета Олександра Пушкіна. У Харківській області з 2006 р. 6 червня відзначається День російської мови (рішення облради від 3 червня 2006 р.). Цього дня в 2006 р. у Харкові, біля пам'ятника О. Пушкіну лунали вірші О. Пушкіна у виконанні акторів театру ім.А.Пушкіна і вірші, присвячені поетові. У Росії 6 червня відзначається державне свято - Пушкінський день Росії.