6 червня - День працівників водного господарства, День працівників місцевої промисловості, День журналіста України, а також День російської мови і день народження О. Пушкіна.

Довідка "SQ". День працівників водного господарства встановлено указом президента України від 18 березня 2003 р. і відзначається щорічно в першу неділю червня. Свято встановлене, "враховуючи вагомий внесок працівників водогосподарсько-меліоративного комплексу у розвиток водного господарства та меліорації земель, задоволення потреб населення і галузей національної економіки у водних ресурсах". Підприємства водного господарства виконують функції регулювання водних ресурсів, їх збереження, використання та відведення використаної води, а також запобігання руйнівної дії вод.

Територією України протікає близько 22400 річок, з них 110 має довжину понад 100 км. Водні ресурси формуються в основному в басейнах річок Дніпро, Дністер, Сіверський Донець, Південний та Західний Буг, а також малих річок Приазов'я та Причорномор'я.

День працівників місцевої промисловості відзначається в Україні відповідно до указу президента (№ 726 від 20.08.2002 р.) щорічно в першу неділю червня. Підприємства місцевої промисловості забезпечують місцеві ринки товарами масового попиту, виробляючи більше 15 тис. найменувань товарів господарського та побутового призначення.

Професійне свято працівників ЗМІ - День журналіста - відзначається в Україні щорічно 6 червня, в день прийняття у 1992 р. Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів. Це свято встановлене указом президента України від 25 травня 1994 р. (№ 251/94).

6 червня - 211-а річниця з дня народження російського поета Олександра Пушкіна. У Харківській області з 2006 р. 6 червня відзначається День російської мови (рішення облради від 3 червня 2006 р.). Цього дня в 2006 р. у Харкові, біля пам'ятника О. Пушкіну лунали вірші О. Пушкіна у виконанні акторів театру ім.А.Пушкіна і вірші, присвячені поетові. У Росії 6 червня відзначається державне свято - Пушкінський день Росії.