4 листопада - День залізничників України, а також День Казанської ікони Божої Матері.

Довідка "SQ". Професійне свято працівників залізничного транспорту України - День залізничників - відзначається 4 листопада відповідно до указу президента України № 257/93 від 15.07.1993 р. Днем залізничників ця дата стала за ініціативою працівників Львівської залізниці. Саме 4 листопада 1861 р., за часів Австро-угорської імперії, на території сучасної України - до Львова - прибув перший потяг, який називався "Ярослав". У нинішньому розумінні цей поїзд був поїздом міжнародного сполучення: він з'єднував Відень, Краків, Перемишль і Львів.

Сучасні українські залізниці включають шість доріг - Донецьку, Львівську, Одеську, Південну, Південно-західну і Придніпровську. Підпорядковуються Державній адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця". Загальна протяжність залізничних шляхів - 30,3 тис.км, на дорогах 1684 станції, рухомий склад - 8429 пасажирських і 174 939 вантажних вагонів, на залізницях працюють 375,9 тис. працівників. За обсягами вантажних перевезень залізниці України займають 4-е місце на Євразійському континенті, поступаючись залізницям Індії, Китаю та Росії. Залізниці України взаємодіють із залізницями семи сусідніх країн. Через територію України проходять три залізничних міжнародних пан'європейських транспортних коридори.

Осіннє свято Казанської ікони Божої Матері - одне з найбільш шанованих православних свят. Це свято на честь дня визволення Москви від поляків у 1612 р. Список Казанської ікони був у таборі на чолі з Кузьмою Мініним і князем Димитрієм Пожарським, коли російські війська звільнили Москву від ворога. На згадку про цю подію на Червоній площі було зведено Казанський собор, який був ліквідований влітку 1936 р. У 1993 р. Казанський собор був відновлений.