4 червня - Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії, а також День створення господарських судів України.

Довідка "SQ". Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії відзначається щороку в річницю бомбардування житлових кварталів Бейрута ізраїльськими збройними силами (4 червня 1982 р.). Пам'ятна дата встановлена ​​на надзвичайній сесії Генеральної Асамблеї ООН 19 серпня 1982 р. (резолюція ES-7/8). Основною причиною ухвалення резолюції стала велика кількість жертв (особливо - дітей) серед мирного населення під час вторгнення Ізраїлю в Ліван улітку 1982 р. У результаті нальоту ізраїльської авіації на Бейрут і низку інших населених пунктів Лівану загинуло 60 осіб.

У 1931 р. було прийнято постанову ЦВК Раднаркому УРСР "Про державний арбітраж УРСР". 4 червня 1991 р. був прийнятий закон України "Про арбітражний суд", у 2001 р. арбітражні суди були реорганізовані у господарські. Господарський суд Харківської області є першою інстанцією в трирівневій системі господарських судів. Законодавством визначено, що господарські суди розглядають справи у спорах, пов'язаних з недотриманням вимог договорів, справи про банкрутство, справи за заявами органів Антимонопольного комітету України, Рахункової палати, а також з деяких інших питань.

За даними прес-служби Господарського суду Харківської області, в госпсуді працює близько 200 осіб, серед яких - 40 суддів (з них 10 кандидатів юридичних наук). Щорічно судді розглядають близько 9 тис. справ. Для ефективного розгляду судових спорів та введення більшої спеціалізації між суддями в госпсуді було створено 6 спеціалізованих судових колегій.