"Український аукціон антикваріату і творів мистецтва "АRSANI" ("Світовий живопис та антикваріат") відбувся 29 жовтня в Харкові, в конференц-центрі Асамблеї ділових кіл України. На торги було виставлено 47 лотів: картини відомих світових, російських і українських художників, бронзові скульптури, ікони, порцелянова пластика, предмети антикваріату. Як повідомив 31 жовтня "SQ" засновник аукціону Володимир Зінченко, з молотка пішло 11 лотів.

Найціннішою з робіт, представлених на аукціоні, була картина французького живописця 19-го - початку 20-го ст. Клода Моне "Кульбаби" з початковою вартістю 6 млн. дол. На неї надійшло кілька заявок, але заставна вартість не була забезпечена. Тому картину, за правилами аукціону, зняли з торгів. Вона відвезена в сховище в одному з українських міст. Можливо, її виставлять на наступних торгах.

Фінансові результати торгів поки не підведені. Як зазначив В.Зінченко, аукціон більш ніж виправдав очікування організаторів. За його словами, одна з цілей такого іміджевого заходу - просування образотворчого мистецтва в Харкові.