Комплексна реконструкція Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького в Харкові виходить на завершальну стадію. Про це 31 березня під час огляду парку ім.Горького повідомив журналістам головний інженер парку Олег Гриненко. За його словами, інженерні мережі вже повністю прокладені, розпочато роботи з благоустрою території.

Як зазначив О.Гриненко, фундаменти під атракціони вже готові. Майже всі атракціони завезені. "Тільки "Колесо огляду" ще чекаємо, оскільки там великий обсяг металоконструкцій, їх везе 30 фур", - зазначив головний інженер. Він розповів, що на сьогодні вже встановлені "Божевільна лава", "Піратський корабель", "Паровозик рейковий", "Джампери", монтують дитяче водне містечко. Готовий гараж для електромобілів. "Монтаж основної частини атракціонів займає небагато часу. А от монтаж великих атракціонів таких, як "Американські гірки", "Вежа падіння", "Колесо огляду", займає від двох тижнів до місяця. Інженери італійських фірм вже їдуть до Харкова, щоб контролювати збирання атракціонів", - додав О.Гриненко.

Також головний інженер парку повідомив, що практично готовий роллердром. "Є домовленість з Федерацією роликового спорту, що будівництвом ролледрома займаємося ми, а вже внутрішніми роботами займаються вони", - зазначив О.Гриненко.

Крім того, головний інженер нагадав, що в парку Горького буде три фонтани. Один - центральний - буде розташований на тому ж місці, де й був. Цей фонтан буде без чаші з водою, струмені будуть бити з землі. Решта два фонтани будуть знаходитися в дитячій зоні, один з них називається "Слоники", оскільки вода буде струменіти з хоботів слонів.

О.Гриненко зазначив, що весь парк буде поділений на зони відпочинку. Перша зона, яку збираються відкрити до 1 травня, - це ретро-зона. "Там вже встановлена ​​велика альтанка, де зазвичай збираються "доміношники", поряд буде розташована сцена, проводитимуться різні вечори. Це тиха зелена зона, без атракціонів", - уточнив інженер.

Що стосується парковок, прилеглих до парку, то парковку з вул. Весніна вже почали облаштовувати. Друга парковка буде з боку вул. Динамівській. І ще дві парковки планують облаштувати трохи пізніше. Всі вони будуть розраховані на 1,5 тис. машиномісць.

 

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького планується повністю реконструювати до 1 червня 2012 р., створивши на його території парк розваг. На території парку будуть встановлені нові майданчики і атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "Американські гірки" і найбільше в Україну "Колесо огляду" (висота 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ретро-зона, ставок з човнами, автодром, альтанки для доміношніков, контактний зоопарк та інші об'єкти.