В этом году запланировано открытие семи новых авиарейсов из Харькова
 

Цього року заплановане відкриття семи нових авіарейсів з Харкова. Про це повідомив комерційний директор міжнародного аеропорту "Харків" Павло Прусак під час першої регіональної спеціалізованої конференції "Літаємо з Харкова", передала прес-служба групи "DCH" (до групи входить оператор аеропорту "Харків" - компанія "New Sуstems AM").

За словами П.Прусака, у 2012 р., найімовірніше, відкриються такі рейси, як Харків - Салоніки (авіакомпанія "Astra Airlines"), Харків - Тель-Авів (МАУ), Харків - Тбілісі ("Georgian Airways"), Харків - Тюмень і Харків - Сочі (обидва - компанія "Ямал"). Також планується відкриття двох нових рейсів до Москви - до "Шереметьєва" і "Домодєдова" (авіакомпанії "Аерофлот" і "Трансаеро" відповідно).

П.Прусак також повідомив, що можливості внутрішнього сполучення будуть збільшені за рахунок відкриття прямих перельотів до Сімферополя ("Кримські зорі") й аеропорту "Київ-Жуляни" ("UTair"). "Окрім того, зараз тривають переговори з європейськими авіаперевізниками. Не виключено, що до сезону відпусток льотна програма міжнародного аеропорту "Харків" поповниться рейсами на основні курортів Європи", - зазначив комерційний директор харківського аеропорту.

Довідка "SQ". 27 січня в міжнародному аеропорту "Харків" пройшла перша регіональна спеціалізована конференція "Літаємо з Харкова". Її учасниками стали представники міжнародних авіакомпаній, Харківської міськради, Харківської облдержадміністрації, топ-менеджери провідних туристичних агентств України, а також керівники підприємств транспортної інфраструктури міста. Загалом конференція зібрала для обговорення актуальних проблем галузі близько 30 компаній, у тому числі: "Анекс-тур", "Наталі-Турс", "Гамалія", "Туртесс", "Лот-тур", "Центр міжнародних перевезень та туризму" , "КийАвіа", "МАУ", "Тез Тур Україна", Універсальне агентство з продажу авіаперевезень, "Музенідіс тревел", "TUI", "UIA" та ін.