В Валковской райбольнице открыли операционный блокУ Валківській центральній районній лікарні сьогодні, 30 листопада, урочисто відкритий після реконструкції операційний блок. У його відкритті взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та голова Валківської райдержадміністрації Микола Малявін.

За словами І.Шурми, на ремонт блоку у 2011 р. було виділено з державного та обласного бюджетів 1,4 млн.грн., а ще 150 тис.грн. з облбюджету - на закупівлю обладнання для цього операційного блоку. Віце-губернатор відзначив, що в лікарні зараз є всі умови для комплексного обстеження пацієнтів: є лабораторія і рентгенвідділення, кабінет УЗД та кабінети функціональної та ендоскопічної діагностики.

Також у лікарні за рахунок коштів районного бюджету був відремонтований рентген-кабінет, а сучасний цифровий рентгенологічний комплекс на три робочих місця лікарня отримала в рамках централізованих поставок від Міністерства охорони здоров'я України. За інформацією І.Шурми, пропускна здатність такого апарату - 20 осіб на годину. Він повідомив, що цього року Харківська область отримала 69 млн.грн. з державного бюджету на технічне переоснащення лікарень, а обласна програма забезпечення медичних закладів рентгенологічним обладнанням отримала перевагу над іншими проектами в Україні. І.Шурма підкреслив, що сучасні рентген-апарати на три робочих місця отримають усі міжрайонні лікарні, а центральні районні лікарні будуть оснащені апаратами на два робочих місця.

 

В Валковской райбольнице открыли операционный блок В Валковской райбольнице открыли операционный блок

 

Довідка "SQ". Валківська центральна районна лікарня визначена одним з 10 міжрайонних центрів області для надання медичної допомоги мешканцям Коломацького, Нововодолазького районів та м.Люботин. Знаходиться на трасі державного значення Харків - Київ - Довжанський. Також заклад визначений як притрасова лікарня для надання будь-якої екстреної медичної допомоги як мешканцям Харківської області, так і мешканцям інших областей та іноземним громадянам, у тому числі під час проведення Євро-2012.

Раніше І.Шурма заявляв, що в десяти ЦРЛ області протягом двох років будуть відкриті нові операційні блоки. Пілотний проект був початий у жовтні 2010 р. у Краснограді. До кінця 2011 р. операційні блоки будуть відкриті у Вовчанську, Куп'янську, Мерефі і Чугуєві.