Прийом документів у додатковому пункті прийому візових документів при польському консульстві в Харкові буде платним. Як заявив 30 листопада, відповідаючи на питання "SQ", надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин, польське консульство продовжить приймати документи безкоштовно, тоді як додаткова структура буде брати за свої послуги платню в розмірі 19,5 євро.

"Цей пункт не обмежує роботу консульства. Це бізнес-структура. Спочатку ми хотіли відкрити такі пункти у великих містах, де немає наших консульств. У результаті підрахували, що людині все одно вигідніше заплатити один раз за здачу документів, ніж два рази за проїзд до іншого міста", - заявив посол.

Довідка "SQ". Як заявив раніше Г.Литвин, додатковий пункт прийому візових документів планується відкрити в Харкові 27 січня. Крім того, додаткові пункти з'являться в Києві, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Рівному, Луцьку, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Хмельницькому, Житомирі, Вінниці, Севастополі та Сімферополі.

Наразі на території Україні працює п'ять польських консульств - у Києві, Луцьку, Львові та Харкові.

Надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Г. Литвин 29-30 листопада перебуває в Харкові з офіційним візитом.