После реконструкции открыт выход из станции метро "Советская" к "Детскому миру"Вихід зі станції "Радянська" харківського метро в бік універмагу "Дитячий світ" відкритий 30 листопада після реконструкції. Про це повідомив сайт міськради.

"В рамках реконструкції пл.Конституції поетапно вводяться в роботу виходи зі станцій метро "Радянська" та "Історичний музей". Сьогодні ми відкриваємо вихід до "Дитячого світу", де нові перила, теплі щаблі, нові інженерні комунікації. З'явився новий паркан навпроти входу до Харківського національного університету мистецтв ім.І.Котляревского, що дозволить зберегти безпеку руху пл. Конституції. Зараз станція "Радянська" повністю відповідає всім вимогам, що висуваються для проведення Євро-2012", - повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін. Він зазначив, що зараз ще реконструюють два виходи зі ст.м. "Радянська" - до ювелірного магазину "Чарівниця" (його відкриють у 20-х числах грудня) і до Історичного музею (цей вихід відкриють протягом 10 днів). Як уточнив В.Кітанін, на реконструкцію одного виходу зі станції метро в середньому йде близько 40 днів.

"При внутрішньому оформленні виходу замінили понад 63 кв.м граніту, ще близько 30 кв.м - зовні виходу. Але є й великі виходи, де квадратура граніту перевищує 100 кв.м", - повідомив перший заступник генерального директора КП "Харківський метрополітен" В'ячеслав Стаматін.

Довідка "SQ". Як розповів 27 липня 2011 р. начальник служби шляхів і тунельних споруд КП "Харківський метрополітен" Віктор Калуш, до кінця року планується відремонтувати пішохідні виходи на 26 станціях метро (всього в метро 28 станцій). За його словами, на ремонт усіх переходів метрополітен виділив понад 2 млн.грн. власних коштів.