У Харкові ведеться пошук земельної ділянки під будівництво нової будівлі онкологічного диспансеру. Про це 29 листопада повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

"Те, що твориться в лікарні у Помірках, в стандарт взагалі не вписується. Тому питання будівництва нового будинку (стаціонарного корпусу) для онкодиспансеру дійсно актуальне. Був варіант побудувати корпус диспансеру на базі медкомплексу на Салтівці, біля міської лікарні № 8, але відведена земельна ділянка не підійшла. Зараз потрібно шукати нову землю", - зазначив І.Шурма.

За його словами, також розглядається варіант залучення інвестицій для будівництва. "Але це питання не одного року. Хотілося б, щоб у новій медичній будівлі були створені всі умови роботи для лікарів, комфортне середовище для пацієнтів", - підкреслив віце-губернатор.

І.Шурма також зазначив, що для надання високоякісної онкологічної допомоги Харкову не вистачає гамма-ножа. "Це дороге задоволення. Зараз ведуться переговори з усіма благодійними фондами та бізнесменами. Можливо, за рік-два акумуляція коштів дозволить у Харкові встановити таке обладнання. Однак під установку гамма-ножа необхідно і відповідне приміщення", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Гамма-ніж - установка для стереотаксичної радіохірургії патологій головного мозку. Використовується при лікуванні доброякісних і злоякісних пухлин, судинних патологіях і функціональних порушеннях.