980 дерев з грудкою землі були висаджені на території Харкова цієї осені. Про це 30 листопада повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін. За його словами, дерева висаджуються в усіх дев'яти адміністративних районах Харкова.

"Так, в останній тиждень на вул.Пушкінській висаджувалися кулясті клени, в саду Шевченка посаджено 25 дубів з червоним листям, на площі Свободи - 20-річні липи", - зазначив В.Кітанін.

Директор департаменту комунального господарства наголосив, що щодня в Харкові в залежності від погодних умов висаджується від 30 до 50 дерев. "Висадка дерев може проводитися при температурі до мінус 20 градусів. Тому на вулицях Харкова будуть і далі з'являтися кулясті клени, плакучі та кулясті ясени, крупнолисті липи, дуби, кримські сосни, шовковиці" - підкреслив В.Кітанін.

Усього за осінній та зимовий період у Харкові планують висадити понад 2 тис. дерев.

Довідка "SQ". У Харкові налічується 6 парків культури і відпочинку загальною площею 442 га, 20 парків - 199 га, 6 садів - 88,4 га, 264 скверу - 488 га, 35 бульварів - 89 га, 9 набережних - 14 га, 5 гідро-і лугопарків - 4 га. Площа зелених насаджень у Харкові складає 1 тис. 855 га.