Микрорайон возле завода им. Шевченко находится в запущенном состоянии, здесь очень плохая экологическая ситуация - общественная организация "Мы - харьковчане!"

Мікрорайон біля заводу ім. Шевченка в Харкові знаходиться в запущеному стані, тут дуже погана екологічна ситуація. Про це 29 липня заявив журналістам голова харківської громадської організації (ХОО) "Ми - харків'яни!" Юрій Кальченко. За його словами, мешканці мікрорайону самі звернулися до ХОО після того, як не дочекалися вирішення їх проблем від міської влади. "Це дуже складний мікрорайон у Харкові, тут з одного боку "Коксохім" коптить, душить їх вихлопами, а з іншого - понабудовували автостоянок", - підкреслив Ю. Кальченко. Він також відзначив, що, за словами самих мешканців, за останні три роки тут збільшилася кількість випадків захворювання на астму та алергію.

Голова ХОО "Ми - харків'яни!" також зазначив, що місцевий парк ім. Г.Квітки-Основ 'яненка покинутий, комунальні служби стали облаштовувати його тільки напередодні зборів. "Наш тиск реально змушує владу виконувати те, що вона повинна виконувати", - заявив Ю. Кальченко.