Представители националистических сил провели мемориальный митинг в Харькове

Меморіальний мітинг, приурочений до дня проголошення Акту відновлення української державності відбувся 30 червня біля пам'ятного знаку на честь проголошення суверенітету Української РСР на пл. Свободи в Харкові. В акції взяли участь представники ВО "Свобода", Конгресу українських націоналістів, Харківського крайового братства апостола Андрія Первозванного Української автокефальної православної церкви, організації "Поступ", найбільше - до 100 осіб.

За словами колишнього відповідального секретаря Харківської крайової організації партії "Народний Рух України" Володимира Пасічника, саме він у липні 1990 р. прийняв рішення встановити пам'ятний знак і організував це. "Ми замовили цей камінь відразу після проголошення суверенітету, я заплатив за нього свої гроші, приблизно 500-600 дол.", - зазначив В. Пасічник. За його словами, він вже 20 років доглядає за пам'ятником і реставрує його своїми руками.

Довідка "SQ". Верховна Рада Української РСР проголосила суверенітет республіки 16 липня 1990 р. Пам'ятний знак в Харкові на честь цієї події був встановлений 30 липня того ж року. В. Пасічник також причетний до встановлення пам'ятного знаку УПА в Молодіжному парку.