Харьковские студенты собирают подписи под письмом к "Украинской правде", в котором просят не осквернять имидж города

Харківські студенти 30 червня збирали підписи городян під зверненням до редакції інтернет-видання "Українська правда" (УП) з проханням не оскверняти імідж міста і публікувати більше позитивної інформації про Харків. Близько 10 студентів з плакатами стояли біля Палацу піонерів у Харкові. За їх словами, такі ж пікети організовані біля Дзеркального струменя і на пл. Конституції.

За словами студентів, вони займаються збором підписів за власною ініціативою, ніяких політичних цілей не переслідують і грошей їм ніхто не платить. Вони тримали в руках плакат з намальованими свинками і написом "Нічого не бачу, нічого не чую, багато говорю". "УП публікує тільки негатив про наше місто, причому не тільки з приводу конфлікту в Лісопарку. Ось недавно Харкову вручили премію Ради Європи, і за тиждень в УП з'являється матеріал, в якому якась людина говорить, ніби Рада Європи пошкодувала про такий крок. І не написано нічого на підтвердження його слів", - заявив один з учасників акції Олександр Тарасов.

"Ми представляємо різні ВНЗ - медичний університет, економічний університет, ХПІ, ХНУ ім. Каразіна. Під нашим листом будуть підписуватися відомі люди, в тому числі ректори наших ВНЗ. Він буде направлений до міськради, його підпишуть депутати, після чого лист відправлять до Києва, до редакції УП", - заявили учасники акції.

За словами студентів, під їх зверненням підписалося вже 40 осіб.

Довідка "SQ". Низка відомих харків'ян раніше підписали відкритого листа до редакції "Української правди", в якому виданню дорікали у використанні неперевірених фактів.