Дело А. Дериглазова, обвиняемого в убийстве милиционера, суд рассмотрит зановоЧервонозаводський районний суд Харкова заново розгляне кримінальну справу стосовно харків'янина Артема Дериглазова, якого звинувачують у вбивстві міліціонера Сергія Євлахова влітку 2010 р. Цю інформацію 30 березня підтвердили "SQ" у суді.

Через зміни в законодавстві змінився склад суддів у цій справі. У минулому складі справу слухали двоє суддів і троє народних засідателів. Згідно з новим законом, інститут народних засідателів скасований, тому суд заслухає справу в складі трьох суддів. Суддя Людмила Нікуліна, яка раніше розглядала справу, буде її розглядати з двома новими суддями.

Сьогодні мало відбутися перше засідання суду у цій справі з новим складом суддів, однак воно не відбулося через хворобу адвоката А.Дериглазова.
 

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він пирснув в обличчя міліціонерів з газового балончика, почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспекторв міліції 1977 р.н. Сергія Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний харків'янин був затриманий вранці 8 липня у своєму будинку. При затриманні він чинив опір: вистрілив дробом у двох міліціонерів, і ті отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сам А.Дериглазов був тоді поранений у груди.

У суді він визнав себе винним у вбивстві. А.Дериглазова також звинувачують у пограбуваннях чотирьох банків у Харкові у 2008-2010 рр. Улітку минулого року суд призначив А.Дериглазову психіатричну експертизу, результати якої поки невідомі.