Голові Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимиру Проскуріну стало зле на акції протесту чорнобильців біля Кабміну в Києві. Про це 29 листопада повідомив "SQ" голова Харківської міської громадської організації "Чорнобильський спас" Борис Коротков.

За його словами, у В.Проскуріна стався конфлікт з міліцією після того, як чорнобильці почали встановлювати намет біля будівлі Кабміну. В.Проскуріну викликали "швидку допомогу", проте лікарі вирішили, що йому не потрібна медична допомога.

Довідка "SQ". 29 листопада в парку напроти Кабміну відбулися зіткнення між міліцією та учасниками акції, які протестують проти скасування пільг. У парку чорнобильці й афганці намагалися встановити намети, але бійці спецпідрозділу міліції "Беркут" перешкодили їм, зокрема, відібрали кілька наметів і кріплень до них. Після цього кілька десятків чорнобильців намагалися перекрити рух вул. Грушевського, але їх відтіснили на тротуар бійці "Беркута".

У листопаді в різних регіонах України пройшли акції протесту чорнобильців, які, зокрема, захоплювали приміщення обласних і районних управлінь Пенсійного фонду. У Києві чорнобильці протестували біля Верховної Ради і Кабміну. Учасники акцій вимагали виконання рішень судів про перерахунок пенсій чорнобильців.