Представники кількох політичних сил та громадських організацій проводять акцію протесту біля Будинку рад на пл. Свободи в Харкові. Приблизно 100 -150 осіб тримають прапори ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", Харківської профспілки підприємців, громадських організацій "Прорвемося" і "Зелений фронт". Люди скандують "Ганьба!".

Як повідомив "SQ" голова Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка, мітинг проводиться у зв'язку із загибеллю одного з учасників акції протесту чорнобильців у Донецьку. "Ми вимагаємо від влади всебічного та швидкого розслідування цієї трагедії, а також виконання всіх соціальних гарантій держави перед українцями", - підкреслив І.Швайка.

Довідка "SQ". 28 листопада в Донецьку під час акції протесту чорнобильців співробітники МНС знесли намет голодуючих. Під час інциденту одному з учасників стало зле, трохи пізніше він помер у кареті "швидкої допомоги". Загиблий - 70-річний шахтар-інвалід, учасник голодування чорнобильців Геннадій Конопльов.

У листопаді в різних регіонах України пройшли акції протесту чорнобильців. У Києві чорнобильці ротестовалі у Верховної Ради і Кабміну. Учасники акцій вимагали виконання рішень судів про перерахунок пенсій. У Донецьку чорнобильці з 14 листопада оголосили та проводять голодування.