Лідер групи "Чорнобривці" Стівен Окурут подав заяву до Головного управління МВС у Харківській області та до облпрокуратури про те, що його побив співробітник міліції. Про це 29 липня С. Окурут заявив журналістам. За його словами, 18 липня до нього в супермаркеті "Таргет" (Московський проспект, Харків) підійшли співробітники міліції (імовірно - системи Державної служби охорони), зажадали пред'явити документи і супроводили до службового приміщення "Таргета". Там один із співробітників побив його (у тому числі ногами і кийком) і забрав кишенькові гроші - 315 дол і 200 грн. Потім 140 грн. співробітник міліції повернув. Акт про затримання або про огляд не складався.

Як повідомив С. Окурут, після побиття він потрапив до Харківської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. А. Мещанінова. Зараз його фізичний стан покращився, продовжується курс лікування.

За словами продюсера групи "Чорнобривці" Юрія Шолоха, в прокуратурі добре ставляться до потерпілого, особистості правоохоронців встановлені, розслідування ведеться. "У нас немає мети посадити когось до в'язниці. Ми хочемо, щоб інші люди в погонах замислювалися над тим, що вони роблять. А міліціонерам, які побили С. Окурута - не місце в правоохоронних органах", - зазначив Ю. Шолох.

Довідка "SQ". За даними Центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській обл., "Перевірка документів у С. Окурута здійснювалася працівниками міліції щодо з'ясування підстав його перебування на території України і тривала 10-15 хвилин. Після перевірки громадянин разом із дівчиною вийшли з супермаркету і пішли в необхідному їм напрямку. При спілкуванні іноземця з працівниками УДСО при ГУМВС України в Харківській області постійно були присутні працівники супермаркету. Вони опитані, за їх свідченнями факти, що вказують на протиправні дії співробітників УДСО відносно громадянина С. Окурута, наразі не підтверджені. Доказом тому є відеозапис з камери відеоспостереження супермаркету "Таргет".