Більшість потерпілих у зіткненнях із залізничним транспортом цього року в Харківській області перебували в нетверезому стані. Про це 29 липня повідомив журналістам заступник начальника управління МВС України на Південній залізниці Ількін Нуруллаєв.

Усього, за його словами, цього року в подіях, пов'язаних із залізничним транспортом, загинуло 53 людини, 16 було травмовано. "Півтора місяці тому на 205-му км Основ'янського залізничного вузла, порушивши всі можливі правила при перетині залізничного переїзду, троє молодих людей у стані алкогольного сп'яніння їхали на автомобілі "ВАЗ-2104" і зіткнулися з потягом. Результат сумний - три трупи. І рівно за тиждень на тому ж місці водій мопеда також порушив правила і загинув. А зовсім недавно ми отримали повідомлення, що на в'їзді на залізничну станцію в м. Куп'янську на шляхах стоїть автомобіль "УАЗ". Автомобіль встигли пересунути, і за кілька хвилин пройшов поїзд. Пізніше встановили водія, який, перебуваючи в нетверезому стані, залишив автомобіль на шляхах, оскільки більше не міг його вести, і пішов. Зараз розглядається питання про порушення кримінальної справи за ст. 279 Кримінального кодексу (блокування транспортних комунікацій)", - повідомив І. Нуруллаев.

За його словами, кожен подібний випадок несе загрозу життю пасажирів поїздів. "При виявленні перешкоди завжди застосовується екстрене гальмування. Але на певних швидкостях все це може призвести до того, що склад зійде з рейок", - відзначив заступник начальника управління.

Як повідомив І. Нуруллаев, з початку року співробітники міліції склали 2872 протоколи про правопорушення відповідно до ст. 109 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП, порушення правил з охорони порядку і безпеки руху на залізничному транспорті) і 2542 протоколу за ознаками порушень відповідно до ст. 110 КУпАП (порушення правил користування засобами залізничного транспорту).
 

Довідка "SQ". Ст. 279 Кримінального кодексу - блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства (карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (850 грн.), Виправними роботами до двох років, арештом до шести місяців або обмеженням волі терміном до трьох років).