Стихия повредила в Харьковской области несколько тысяч гектаров посевов Від сильного дощу і граду на минулих вихідних у Харківській області постраждали близько 10 тис.га посівів жита і пшениці. Про це 29 червня повідомив "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, постраждало переважно жито, але воно ще може піднятися. "Я не став би драматизувати. Проблем особливих немає, і я схильний вважати, що минулі дощі були "дощами врожаю". Набагато гіршою для посівів була б суха і спекотна погода", - підкреслив віце-губернатор.

Він також зазначив, що найсильніше постраждали посіви в районі с.Липці Харківського району. "Там пройшов град, найближчим часом ми поїдемо і на місці оцінимо масштаби втрат. Але я не думаю, що вони катастрофічні", - заявив В.Алексейчук.

Довідка "SQ". Як повідомили 29 червня в Харківському обласному центрі гідрометеорології, кількість опадів у Харківській області за останні три дні у 2,5 рази перевищила норму. За даними Гідрометцентру, в області випало 47 мм опадів, а норма на цю декаду червня складає 18 мм.