Новий підвісний міст на Лопанський набережній в Харкові буде "гарним, витонченим і надійним арочним мостом на тросах", повідомив офіційний сайт Харківської міськради з посиланням на директора Департаменту комунального господарства міськради Віктора Кітаніна. За його словами, це буде "нова панорамна точка, що відкриває вид на історичний Харків". На цьому тижні архітектори, проектувальники, мостобудівники і геодезисти представлять на затвердження техради остаточний спільний ескізний проект нового моста.

Враховуючи, що всі роботи будуть відбуватися в центрі міста, основне завдання фахівців - максимально наблизити конструкцію нового мосту до старовинного стилю цієї частини Харкова, не порушивши архітектурного єдності набережної", - підкреслив           В. Кітанін. За його словами, новий міст планують здати в експлуатацію до осені цього року.

Довідка "SQ". 22 червня на виїзному засіданні комісії з впорядкування Харківської міськради було прийнято рішення демонтувати підвісний міст через р.Харків (недалеко від харківського цирку). У 65 м від нього буде побудовано новий міст. Підвісному мосту 34 роки, він знаходиться в аварійному стані. Будівництво нового мосту обійдеться міському бюджету в 3 млн.грн.