Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012"Для мене" Євро 2012 "- це можливість, щоб ще більше людей у світі почули про Львів", - заявив на зустрічі з журналістами українських регіональних ЗМІ львівський міський голова Андрій Садовий. Зустріч з мером Львова відбулася в рамках прес-туру, організованого Львівською мерією за підтримки компанії "МТС - Україна".

А.Садовий підкреслив у спілкуванні з журналістами, що для Львова туризм є дуже великим ресурсом. За його словами, 15 років тому туристи з усього світу відкрили для себе Прагу (Чехія), 10 років тому - Краків (Польща), тепер черга за Львовом. Усі об'єкти, які зараз будуються в місті, не що інше, як черговий крок у розвитку цієї сфери. "Що таке Євро-2012? Це всього-на-всього місяць часу. А приїхати сюди, погуляти містом 2-3 дні, потім поїхати попити водички в Трускавець, а потім сісти в машину і поїхати кататися на лижах у Плай. Хто ще собі таке може дозволити? Хіба що мешканець Відня", - говорить мер.

За його словами, щороку у Львові фіксується приріст туристичного потоку на 40%, що приносить місту серйозні кошти. "Зараз для нас Східна Україна - це дуже серйозний ринок. Багато хто ніколи не був у Львові. Якщо ми побудуємо нормальне авіасполучення, то люди зможуть прилітати і відпочивати. У нас навіть працює інформаційно-туристичний центр. Там надають інформацію багатьма мовами", - зазначив він.

Мер заявив, що Львів до кінця цього року буде мати новий стадіон і новий термінал, плюс реконструйовану злітно-посадкову смугу, яка дасть можливість здійснювати прямі рейси не тільки по Європі, але і через континент: в Америку, Канаду. Вже зараз місто з'єднане авіасполученням з Прагою, Варшавою, Мюнхеном і багатьма іншими містами.

Як повідомив журналістам керівник департаменту Львівської міськради з підготовки до Євро-2012 Олег Засадний, мерія не прагне побудувати дороги саме до футбольного форуму. "Ніхто не будує дороги, готелі до Євро-2012, у нас є перелік доріг, ремонт яких зараз у пріоритеті", - підкреслив він. Усього за останні три роки на ремонт доріг було виділено близько 400 млн. грн. з державного та місцевого бюджетів. Цього року ведуться переговори про виділення коштів на ці роботи з держбюджету, а також коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

О.Засадний заявив, що з організаційної точки зору місто готове до проведення Євро-2012, але ще багато чого потрібно врегулювати на державному рівні. Зараз у Львові активно працюють над транспортними розв'язками, впровадженням системи електронних квитків.

Начальник департаменту підкреслив, що між містами, які наступного року будуть приймати матчі чемпіонату Європи, немає конкуренції, навпаки, створена загальна робоча група приймаючих міст. "У нас немає секретів один від одного, між нами йде нормальна співпраця, міста готові допомагати один одному, ділитися досвідом. Така ж співпраця налагоджена і з УЄФА. УЄФА нас уже не перевіряє, а приїжджає і дає поради, як краще зробити", - заявив він. Передбачається, що всього під час Євро-2012 Львів відвідає близько 500-600 тис. туристів.

У ході прес-туру журналісти відвідали об'єкти, зокрема, оглянули будівництво стадіону і терміналу.

Як повідомив керівник проекту з будівництва стадіону Олександр Кирилов, будівельники вже завершили монтаж конструкцій на Південній та Східній трибунах стадіону. Влітку арену покриють рулонним газоном, обладнають двома світлодіодними екранами, упорядкують територію навколо об'єкта. Конструкція арени передбачає створення ефекту присутності глядача на полі. Глядацькі крісла на стадіоні - з синього і жовтого пластику. Для бізнес-і VIP-місць передбачені м'які крісла з підлокітниками. У зонах підвищеного комфорту - близько 200 місць, VIP-ложі вміщають 200 глядачів, президентська ложа - 24 людини. Ці приміщення будуть знаходитися на четвертому поверсі адміністративної будівлі стадіону. Також частина місць на стадіоні буде пристосована для людей з особливими потребами.

Всього футбольна арена розрахована на 32 624 місць. У ній буде власний медіа-центр з конференц-залом на 340 місць з доступом до сучасних засобів зв'язку. Площа цього приміщення - 921,6 кв.м.

"Ми зараз проводимо роботи темпами, які відповідають графіку виконання робіт. Понад 35% організацій, що працюють на об'єкті - львівські. Роботи зі спецмонтажу виконують запрошені фахівці. Усього на будівництві львівського стадіону на постійній основі зараз працює більше 600 осіб. Працюють цілодобово. "Побоювань, що ми не встигнемо здати об'єкт вчасно, немає. Все буде здано у встановлені терміни, до 25 жовтня", - зазначив О.Кирилов.

Як повідомив журналістам керівник проекту з будівництва нового аеровокзалу Віктор Метелиця, новий термінал Львівського аеропорту буде приймати більше 1 тис. осіб на годину. Процес будівництва не зупиняється. Зараз там здійснено монтаж скляних та алюмінієвих фасадних систем, які дозволять забезпечити максимальне проникнення денного світла всередину споруди. Також будівельники продовжують внутрішні оздоблювальні роботи в основній частині споруди та прокладають інженерні мережі.

Місця для прийому автобусів будуть побудовані поблизу нового терміналу в липні 2011 р. Передбачено з'єднання з іншими обласними центрами України, а також з рекреаційними зонами - Трускавцем, Східницею, Моршином, Славським і Буковелем.

Триває і реконструкція злітно-посадкової смуги. За її частини довжиною 900 м, яка належить до першої черги реконструкції, виконуються роботи з облаштування бетонного покриття, що дозволяє приймати літаки класу "Воеing 767". Роботи на цій ділянці закінчаться в серпні. Завершити ж реконструкцію аеродрому з повною довжиною злітно-посадкової смуги згідно з проектом заплановано в листопаді.

Також журналістам було презентовано соціальні проекти, які реалізовуються компанією МТС, як у Львові, так і по всій Україні. Це проект "Інтелектуальна медицина", в рамках якого будується національна телемедична мережа, налагоджена навігація машин швидкої допомоги, проводиться моніторинг та обробка викликів, передача даних (кардіограм) з місця або в русі (в результаті реалізації цього проекту в Харкові приїзд бригад швидкої допомоги за викликом скоротився в середньому з 20 хв. до 3 хвилин - "SQ"). У сфері освіти компанія МТС проводить установку бездротового інтернету на базі технологій 3G в 100 українських школах, запроваджує систему блокування доступу школярів до "дорослих" сайтів. Окрім того, з 2006 р. МТС проводить національний конкурс наукових робіт студентів.

Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012 Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012
Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012 Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012
Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012 Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012
Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012 Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012
Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012 Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012
Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012 Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012
Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012 Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012
Львов, Евро-2012, подготовка к Евро 2012